Den eneste Martin-votten?

Da Justin Bieber-feberen herjet som verst, strikket jeg idolvotter til unge fans (jenter så klart!). Det ble opphavet til et vottepar som jeg tviler på at noen har maken til.

Mønsteret til Justin Bieber-vottene kjøpte jeg på nettet for 10-15 kroner. Før jeg fikk pakket dem inn som gave, ble de oppdaget av min yngste sønn. Han ville også ha votter, fikk jeg vite. Men på hans skulle det ikke stå Justin Bieber, men Martin Kolberg.

At en ung fyr som på det tidspunkt var særdeles aktiv i SU-laget på NTNU, var et ønske av typen «forstå-det-den-som-vil». Begrunnelsen var: «Martin Kolberg er en kjedelig, men skikkelig fyr. Han fortjener at noen signaliserer det på et par votter».

Slik ble Martin Kolberg-votten til. Bak kreasjonen både en dose ironi og en glede over å ha så sære votter at i hvert fall noen ville sperre øynene opp.

DIY

Oppskrift:

Kanskje ikke mange som har lyst til å strikke maken, men diagrammet er et utgangspunkt for å strikke navnede til hvem-som-helst. Der jeg byttet ut Justin Bieber med Martin Kolberg, kan andre navn strikkes inn.

Vottene ble strikket i mellomtynt ullgarn. Opplegg 54 m på pinner 2,5. Strikk vrangbord i 6 cm før du bytter til p nr og strikker mønster. Velg et hvilket som helst vottemønster til vottens håndflate. Selv gjorde jeg det så enkelt som én m bunnfarge og én m mønsterfarge.KolbergMartin (1)